pondělí 7. listopadu 2022

Téma týdne 3 - Co pro vás znamená umění


Milé čtenářky, milí čtenáři,  a možní členové klubu, 

Vítám vás u tématu týdne: Umění 

Napadlo vás někdy, co pro vás umění znamená nebo co za umění považujete? Mně mnohokrát ano a o tom je i toto téma týdne.

Svým způsobem tak dostáváte možnost vyjádřit svou tvorbou co cítíte. Pak je zde ještě druhá možnost a to ukázat z umělecké tvorby něco, co vás zaujalo, oslovilo či jakkoliv zapůsobilo na vaše pocity. Například obraz Mony Lisy co vás napadne když jej vidíte? Mě většinou napadá tajemný úsměv, jenž skrývá tajemství.

 Ale pozor nemusí se jednat jen o umění, co tvoří lidé, ale i o to co tvoří sama příroda. Možná vás napadá co je to za blbost ale věřte mi není to žádná pitomost. Vezměte si například kapky rosy na pavučině jak vás ty osloví a co vás napadne? Vždyť umění má mnoho podob a již po celá  staletí platí, že nejlepším umělcem je sama příroda.

 Je dokonalá v nedokonalosti a ta se skrývá ve všem, neboť to co zaujme, chytne za srdce či otevře dveře do jiného světa nemusí být dokonalé. Může to být i list, jenž se tiše vznáší k zemi a jehož okraje jsou okousané a nebo to může být i ptačí zpěv či obraz v galerii. A tak vás všechny žádám, zamyslete se prosím, co pro vás umění znamená a co vy osobně za umění považujete? Protože pro každého je umění něco jiného.

Irí

3 komentáře:

  1. Ja povazuji za umeni vse, co se da tvorit a psat. Aji strojarina je pro me jakesi umeni, protoze clovek musi vymyslet, jak co funguje a postavit to spravne tak jako sepsat hezky pribeh nebo neco tvorit rukama. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nechápu mám napsat co jako pro mě znamená umění a nebo vytvořit něco abyste věděli co to pro mě znamená

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderované, mějte strpeni se schválením. Anonymní komentáře nebudou schváleny, vždy vyplňte jméno/přezdívku. Děkujeme. ❤

Váš každý komentář nás potěší. 💕