pondělí 28. listopadu 2022

Téma týdne 6 - Upíři


Vítejte milí členové a čtenáři u nového Téma týdne. 

Jelikož už je zima, tak jsem zvolil téma Upíři, podle mě se k zimě hodí. A myslím si, že alespoň vám členům se toto téma bude zamlouvat, jsem zvědavý na vaší tvorbu. Takže cokoliv vás napadne k tématu Upíři, fantazii se meze nekladou. 

Opět fotografie, grafika, malby a kresby, příběhy nebo básně, korálkování a úplně cokoliv z kreativity vás napadne. A zase se může zúčastnit úplně kdokoliv. Naši členové mohou svou tvorbu poslat do chatu na Facebooku, nebo naší skupiny na Facebooku, a vy ostatní na náš email klub.umelcu@gmail.com

S pozdravem váš Wangji 

Wensday a ostatní

[Vyhlášení] Téma týdne 5 - Kouzelný svět


A máme tu další vyhodnocení Téma týdne. Tentokrát nám přišli dva obrázky od našich členů.

Kresba od Kiara

pondělí 21. listopadu 2022

Téma týdne 5 - Kouzelný svět

 
Vítám vás u dalšího Téma týdne. 

Takže, znázornit váš Kouzelný svět. Cokoliv vás napadne. 

Opět psaní, grafika, fotografie, kresba nebo malba, korálkování, vyšívání, pletení, prostě cokoli vás napadne. Bereme jakoukoliv kreativitu. 

Znovu, členové klubu mohou zaslat svou tvorbu do chatu na Facebooku, vy ostatní co budete chtít zveřejnit svou tvorbu u nás na blogu, tak můžete poslat na náš email: klub.umelcu@gmail.com, případně pokud ne, tak na váš blog dát tvorbu k tématu a odkaz na tento článek. Je to čistě na vás. 

Wangji 

[Vyhlášení 2] Téma týdne 4 - Blíží se zima


Druhé vyhlášení Téma týdne. Tady bude psaní. 

Báseň o vločkách od Yuki-Chan

Padá první vločka
A za ní jde kočka
Poskakuje po ní
Hele už tu není

Padá padá další
Kočka už se zmáčí
Touha jeho vede k vločkám
Tak to řekne kočkám

Už dny ubíhali dost
Vloček a koček je tu moc
Stromky vločky obarvily
A naše okna zamrazily

Už se všechno barvý
Vánoce se baví
Káždý rok pod stromkem
Dáreček se najde

A i ta zlobivá kočička
Si něco pro nás najde
Vločku chtěla nám přinést
Ale bohužel ji nechytili
Ta vločka padá dodnes
A kočky už je konec

[Vyhlášení 1] Téma týdne 4 - Blíží se zima


A je tu další vyhlášení Téma týdne, milí čtenáři. Tentokrát budou výjimečně dvě vyhlášení Téma týdne. 

Dvě fotografie od Irí 

úterý 15. listopadu 2022

Umělecká výzva - fotky a obrázky na nový kabátek

Unsplash.com - Hugo Clément
Milí čtenáři, ráda bych zahájila uměleckou výzvu pro všechny, kteří rádi kreslí, malují, fotí, tvoří a grafičí. 

Máme v plánu dělat nový kabátek blogu na přelomu listopadu/prosince a byla bych ráda, kdyby naše záhlaví blogu a stránka Facebooku měla pár fotek od našich členů.

Téma, na které budete přispívat se týka prosince a vše okolo toho spojené. Můžou to být Vánoce, hezké fotky přírody, pohodlí domova, kavárny, zvířata, pečení, tvoření. Všechno, co vás napadne a co máte s prosincem spojené.

 Uzávěrka je 30/11/2022 do půlnoci českého času, odevzdat svá díla můžete na náší e-mailovou adresu klub.umelcu@gmail.com, případně do FB chatu nebo do naší FB skupiny.

Starling

Pokémoni a Kobra 11

Milí čtenáři, 
máme tu pár kreseb od Carolky. :)


pondělí 14. listopadu 2022

Téma týdne 4 - Blíží se zima


Tak a je tu další Téma týdne. 

Jelikož je zima za rohem, tak jsem si řekl, že dám toto téma, protože se hodí. Takže cokoliv vás napadne z tvoření, na toto téma se vítá. Doufám, že alespoň někdo se tohoto tématu zúčastní. Témat týdne se může zúčastnit úplně kdokoli. Na blog.cz byli Témata týdne, proto jsem se rozhodl je zavést i zde, alespoň přes klub, takže tak. Budu rád, když se jich kdokoli zúčastní. 
Takže opět psaní, grafika, fotografie, kresba a malba, korálkování a ostatní. Členové mohou posílat svou tvorbu do chatu na Facebooku, a vy ostatní můžete na náš email klub.umelcu@gmail.com, pokud budete chtít mít vaši tvorbu i u nás na blogu. Budeme rádi za každý příspěvek.

Wangji 

[Vyhlášení] Téma týdne 3 - Co pro vás znamená umění


Zdravíčko,
tak tu máme jen jeden příspěvek od Starling, která vytvořila grafickou práci na zadání, co pro ni znamená umění. Můžeme videt korálkování, kreslení a tvoření. Jestě připsala do komentářů: '
Ja povazuji za umeni vse, co se da tvorit a psat. Aji strojarina je pro me jakesi umeni, protoze clovek musi vymyslet, jak co funguje a postavit to spravne tak jako sepsat hezky pribeh nebo neco tvorit rukama. :) '
Co pro Starling znamená umění
Co pro Starling znamená umění

pátek 11. listopadu 2022

Magická kočička


Od Vikyho pro mě Wangjiho, avšak nechce přispívat svými obrázky, jelikož mu je už několikrát někdo na internetu ukradl, což zase chápu, že kvůli tomu nechce, ale jelikož mi tento obrázek daroval, tak chci ukázat alespoň jednu jeho tvorbu

Několik dalších obrázků

středa 9. listopadu 2022

Vánoční výzva (2022)


A je tu pro vás další výzva. Jelikož se blíží vánoce, tak je tu pro vás Vánoční výzva. Na tuto výzvu budete mít více času, než na tu minulou. To, že já vánoce zrovna dvakrát nemusím, neznamená že i vy je musíte nenávidět. Výzva platí úplně pro každého, nemusíte být členi klubu, na to aby jste se mohli zúčastnit, jsem zvědavý kdo vše se zúčastní výzvy.  

Takže do vánoc vytvořit nějakou vaší tvorbu - psaní, grafika, fotografie, kresba či malba, korálkování či úplně cokoliv vás napadne na téma Vánoce, opět ve vaší tvorbě musí být poznat toto téma. 
Členové klubu mohou posílat svou tvorbu do chatu na Facebooku, ostatní kteří budou chtít aby jejich tvorba byla zveřejněna i na našem blogu, ať ji pošle na email: klub.umelcu@gmail.com
Jinak, ten kdo má blog a účastní se této výzvy, ať svou tvorbu dá na svůj blog a do článku vloží odkaz na tento článek - tuto výzvu. 

Výzva končí den po vánocích, jelikož na vánoce bude mít snad každý úplně jiné věci na starost a k řešení, takže jsem to rozhodl takto, snad vám to bude vyhovovat více.

Váš Wangji a Klub umělců

Hodina smrti

Zdroj obrázku
 
(Váš Wangji vás vítá u další básně) 🪶

Vrány kolem létají
Duše mrtvých přivádějí
Kolem hrobů zpívají
Tajemný pocit dávají

Tvá hodina smrti
Se rychle blíží
Zemři bez lítosti
Smrt se tiše plíží

Maska

Jeden strašidelný náramek od Camilla .)


pondělí 7. listopadu 2022

Téma týdne 3 - Co pro vás znamená umění


Milé čtenářky, milí čtenáři,  a možní členové klubu, 

Vítám vás u tématu týdne: Umění 

Napadlo vás někdy, co pro vás umění znamená nebo co za umění považujete? Mně mnohokrát ano a o tom je i toto téma týdne.

Svým způsobem tak dostáváte možnost vyjádřit svou tvorbou co cítíte. Pak je zde ještě druhá možnost a to ukázat z umělecké tvorby něco, co vás zaujalo, oslovilo či jakkoliv zapůsobilo na vaše pocity. Například obraz Mony Lisy co vás napadne když jej vidíte? Mě většinou napadá tajemný úsměv, jenž skrývá tajemství.

 Ale pozor nemusí se jednat jen o umění, co tvoří lidé, ale i o to co tvoří sama příroda. Možná vás napadá co je to za blbost ale věřte mi není to žádná pitomost. Vezměte si například kapky rosy na pavučině jak vás ty osloví a co vás napadne? Vždyť umění má mnoho podob a již po celá  staletí platí, že nejlepším umělcem je sama příroda.

 Je dokonalá v nedokonalosti a ta se skrývá ve všem, neboť to co zaujme, chytne za srdce či otevře dveře do jiného světa nemusí být dokonalé. Může to být i list, jenž se tiše vznáší k zemi a jehož okraje jsou okousané a nebo to může být i ptačí zpěv či obraz v galerii. A tak vás všechny žádám, zamyslete se prosím, co pro vás umění znamená a co vy osobně za umění považujete? Protože pro každého je umění něco jiného.

Irí

[Vyhlášení] Téma týdne 2 - Příroda jde spát

Milí čtenáři, 

bohužel tento týden žádné dílo na téma nepřišlo.

Starling


neděle 6. listopadu 2022

Starling → Informace

Milí čtenáři,

ráda bych se vám též představila. Bohužel prý nadále nemůžu být duchem mi bylo řečeno ( a já mám takovou roli velice ráda). .)

Jsem Starling, občas mi lidé a kamarádi říkají Star pro zkracení přezdívky. 

Můj hlavní blog najdete tu.

Žiju daleko od Česka s rodinou. Mám ráda čokoládu. Ráda kreslím, čtu, vyrábím z korálků, hraju No Man's Sky, studuji lidské vztahy a snažím se jim přijít na kloub. Věnuju se grafice a vypomáhám Irí s blogem. Ačkoliv vyrábění z korálků by se dalo nazvat mojí závislostí poslední dobou. .) 

Dohlížím zde na průběh blogu - zda jsou všichni slušní a milí vůči sobě. Kontroluji články, naháním lidi, vymýšlím soutěže, články, návody a diskutuji všechny nápady, co se mně nebo vám zrodí v hlavě, abychom je mohly uskutečnit zde. 

pátek 4. listopadu 2022

Korálkovaná kočička

Milí čtenáři,
zase jsem tvořila. Tentokrát je to kočička z miyuki korálků. Je šitá čtvercovým stehem. Dalo to pár dní práci, aby byla ušitá. Darována mé malé jako záložka do knížky.



 Starling

čtvrtek 3. listopadu 2022

Záhadný balíček

Záhadný balíček

Příběh na pokračování od Camilla


    Ozval se zvonek. Leknutím jsem vyskočila z gauče v ložnici a převrhla svůj džus. Sakra! Zaklela jsem v duchu a rychle vrátila úzkou skleničku do původní polohy. Část se vylila na skleněný stůl a další na bílý koberec z kvalitní polypropylenové příze. Kdyby pořád nerachotil zvonek, asi bych utíkala pro hadr a nějaký přípravek čím koberec vyčistit. Bylo něco málo po sedmé hodině ráno. Celou noc jsem byla vzhůru a pracovala. Kdo jen to takhle brzy může být? Pomalu jsem se šourala ke dveřím.

    "Už jdu!" zakřičela jsem, protože dotyčný pořád držel tlačítko zvonku a strašně to rachotilo.

Bydlela jsem sama, žila bez přátel a svou rodinu jsem měla daleko, proto jsem jen tak pro jistotu zaběhla ještě do kuchyně pro nůž - v dnešní době nevíte kdo vás nechce třeba přepadnout - a než jsem otevřela, zeptala jsem se kdo to je. Dveřní kukátko jsem bohužel neměla.

středa 2. listopadu 2022

Čivava

Milí čtenáři,
včera jsem pro známou dělala korálkový vzor pejska. Ráda bych se o něj podělila. Můžete si i sami pejska vyrobit. Jde vyrobit, jak na stavu tak i v ruce čtvercovým stehem. 


Starling